Dry needling
Dry needling on länsimaiseen lääketieteeseen perustuvaa steriileillä akupunktioneuloilla tehtävää triggerpistehoitoa. Dry needling on terveydenhuollon ammattilaisen antamaa hoitoa. Hoito poikkeaa kiinalaisesta akupunktiosta siten, että akupunktiossa hoidetaan meridiaaneilla eli energiakanavilla olevia akupisteitä kiinalaisen lääketieteen mukaisesti. Dry needling ei siis ole akupunktiohoitoa.
Tyypillisiä hoidettavia vaivoja ovat muun muassa hartia- ja selkäkivut, migreeni, tenniskyynärpää, penikkatauti ja muut lihasperäiset kiputilat sekä nivelsäryt.
Dry needling hoito sisältyy halutessasi klassiseen sekä urheiluhierontaan, kerrothan varausta tehdessä lisätiedot kenttään jos olet kiinnostunut dry needlingistä, sekä missä sinulla on kipuja/särkyjä. Tieto on tärkeä mainita jotta voin varautua mm. valmiiksi oikeilla välineillä sekä selvittää olisiko dry needlingistä hyötyä vai olisiko tapauksessasi jokin muu hoitomuoto parempi, näin säästyy myös enemmän aikaa hieronnalle.
Triggerpiste-hieronta
Staattiset asennot ja huono ryhti ovat yleisimpiä triggerpisteiden (kipupisteiden) aiheuttajia, erityisen yleisiä ne ovat päätetyöntekijöillä. Syynä voi olla myös lihasten liikakuormitus tai jokin trauma. Edellä mainitut aiheuttavat lihaksiin kuona-ainetta väärän liikemallin seurauksena. Tämä ei pääse poistumaan ja näin syntyy kivulias triggerpiste lihakseen.
Arviolta 80 % pitkäkestoisista kroonisista tuki- ja liikuntaelinvaivoista johtuu triggerpisteistä. Niitä löytyy lähes jokaiselta.
Trigger-hieronnalla tarkoitetaan yleensä triggerpisteiden painantaa
Mitä trigger-hieronnassa tapahtuu? Etsitään piste ja painetaan sitä kivun lievittämiseen asti. Tätä kutsutaan iskeemiseksi kompressioksi. Toinen vaihtoehto on painaa pistettä 5 sekunnin ajan, löysätä painaa uudelleen 5 sekunnin ajan ja toistaa tätä kivun helpottumiseen saakka.
Hoidan triggerpisteet hieronnan yhteydessä. Triggereiden käsittely voi olla aluksi melko kivuliasta, mutta kipukohtaa painettaessa kipu lievenee yleensä nopeasti. Hieronnan jälkeen saat hyvät ja kattavat kotihoito-ohjeet, miten ehkäistä näiden syntyä ja poistaa niitä tarvittaessa myös itse.